Przepis marki Britta Kotleciki ryżowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepis na lekkie danie, które z pewnością pozwoli odkryć klasyczny ryż biały Britta na nowo! Złociste kotleciki ryżowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to doskonały pomysł na obiad lub wyśmienitą kolację.

Składniki:
– 3 saszetki (300 g) białego ryżu (np. marki Britta)
– 200 g szpinaku grubo krojonego
– 10 szt pomidorów suszonych posiekanych
– 1 cebula drobno posiekana
– 1 ząbek czosnku drobno posiekany
– 2 łyżki natki pietruszki drobno posiekanej
– 100 g bułki tartej
– 30 g parmezanu
– 2 jajka
– sól i pieprz

Metoda:
1. Ryż ugotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, dodać cebulę oraz czosnek i smażyć przez minutę następnie dodać szpinak i smażyć przez kolejną minutę. Ściągnąć z ognia i przełożyć do miski. Wymieszać z ostudzonym ryżem, pomidorami, bułką tarta, parmezanem, natką i jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Uformować kotleciki. I smażyć na rozgrzanym oleju aż się będą złociste. Można podawać bazyliowym pesto.

Smacznego!

Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Specialist

Let’s block ads! (Why?)

Źródło: iswinoujscie.pl